Er is de afgelopen 25 jaar al veel praktijkervaring opgedaan in de slaap binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg, maar door de heterogeniteit
van deze groep kunnen bevindingen lastig gegeneraliseerd worden om te komen tot evidence based medicine. Zorgslaap kan helpen de juiste mensen met elkaar in contact te brengen, zodat grote en kleine goede ideeën geholpen worden op een juiste manier onderzocht te worden.
Door samen te werken in het initiëren en uitvoeren van wetenschappelijk en praktijkonderzoek is het mogelijk om kennis te verzamelen over slaap en slaapzorg bij mensen in de langdurige zorg, werkwijzen verder te ontwikkelen voor het diagnosticeren en behandelen van slaapproblemen en het bouwen aan netwerken binnen de 2e en 3e lijns slaapgeneeskunde.
Heeft u een vraag die u graag in kaart gebracht wil hebben of zoekt u deelnemers voor een project of onderzoek? Neem contact op met Zorgslaap, we denken graag mee!
Binnen het platform slaapteams wordt al werkend kennis verzameld door werkwijzes te ontwikkelen en data te verzamelen over het effect en het implementatieproces zelf. De onderwerpen zullen aangedragen worden vanuit de behoefte in de dagelijkse praktijk, de methodologische uitvoering zal passend gekozen worden bij het onderwerp en de omvang.
De kennis die verzameld wordt, wordt ook direct toegepast door de leden van het platform, zodat er een lerend netwerk van slaapzorg in de langdurige zorg ontstaat.